top of page
  • Writer's picturekalfa

Druhá kapitolka. Čo kedy kde a prečo.

Updated: Oct 14, 2019

S B sme sa spoznali 02. augusta 2015 v Myrtle Beach v Severnej Karolíne. Od prvého dňa (večera) čo sme sa spoznali sme sa od seba neodlepili. Bola to láska na prvý pohľad.

V USA som bola na letnej brigáde ako plavčík a pracovala som v rovnakej firme ako B. Na konci leta sme ako väčšina študentov J1 cestovali po západe USA. Brady si to nemohol dovoliť napriek tomu, že pracoval rovnako ako ja a na rozdiel odo mňa nemal takmer žiadne výdavky, pretože býval u rodičov. Nakoniec som sa ponúkla, že mu požičiam moje ťažko zarobené a ušetrené peniaze. Mali sme cestovať len dve kamošky, pretože kvôli útoku na ambasádu sme vycestovali do USA oveľa neskôr ako ostatný študenti - čiže už len z bezpečnostných dôvodov bolo cestovať s chlap(c)om rozumnejšie a praktickejšie.


Či cestujete dvaja alebo traja, miniete rovnaké peniaze na benzín, rental car a samozrejme aj v moteloch stále poviete, že ste len dvaja, veď tak či tak zamilovaný spíte na jednej posteli.

Celý október sme precestovali a posledný deň v mesiaci som sa vracala späť dokončiť vysokú školu. Boli sme zamilovaný a nechceli sme vzťah ukončiť, ja som v USA ostať nechcela, tak sme sa B rozhodol vycestovať kvôli mne po prvý raz do Európy.

Od prvého dňa som sa opäť starala o všetky výdavky včetne nájmu, kaucie, potravín atď. B prišiel do Európy s 10 dolármi. Bola som veľmi tolerantná, pretože som sa cítila výnimočná, vďačná, že kvôli mne opustil jeho krajinu a život a v neposlednom rade som bola som veľmi zaľúbená.


Začala som posledný ročník Filmovej akadémie a popritom som pracovala ako osobná trénerka v jednom pražskom fitku (o tom, čo ma priviedlo k tejto sfére raz napíšem ďalší príbeh), no a dobrovoľne nasilu sa zo mňa po troj mesačnom vzťahu (!) stala žienka domáca. Starala som sa o byt, nakupovanie, platila som účty, každý deň som varila a pratala. B si snažil nájsť prácu štýlom: ,,Ráno som poslal životopis'' a týždeň čakal na odpoveď sledovaním TV a hraním Playstation.


Tu sa začali prvé hádky.

Po dvoch mesiacoch nič nerobenia som sa ponúkla, že mu požičiam moje auto, aby mohol zarobiť aspoň niečo jazdením pre Uber.


No a po dvoch týždňoch jazdenia mi môj drahý B nabúral moje milované autíčko takmer na totálku. Mimo toho nezvládol situáciu s policajtmi, dostal pokutu sa nedodržanie bezpečnostnej vzdialenosti a takmer ho zadržali za drzé správanie k verejnému činiteľovi.


Po tom čo sme prišli domov sa prvý krát zachoval hystericky, kričal, že som sa zaujímala viac o auto ako o neho, behal po byte, nadával, písal ocovi aby mu kúpil letenku späť do USA a asi po hodine divadla chcel vyskočiť z okna. 


Následujúci deň sa to celé nejako ukľudnilo a opäť sme boli šťastný a zamilovaný. Prežili sme krásne Vianoce u mojich rodičov a na Silvestra ma požiadal o ruku s mojim starým prsteňom z detstva. Čo mi bolo v tej chvíli ukradnuté, pretože som bola po uši zamilovaná a verila som, že on je ten pravý. Že peniaze nie sú všetko a že sa to časom vyrieši. Že je chudák v cudzej krajine a že to nemá ľahké. Veď v USA som ho videla makať, tak som nepochybovala o tom, že to je len dočasné. V Januári 2016 si konečne našiel prácu ako učiteľ angličtiny.

178 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page